Työ ja työolot, sekä niiden kehitys vuosien saatossa

Tervetuloa sivustollemme. Näissä artikkeleissa pureudutaan tarkemmin työntekoon, työoloihin sekä siihen miten työolosuhteet ovat kehittyneet vuosien saatossa. Olet ehkä miettinyt, mikä rooli on ammattiliitoilla ja mitä hyötyä on sellaiseen kuulumisesta. Tai olet saattanut pohtia millaisia työskentely-ympäristöjä oli noin 40 vuotta sitten. Työelämä oli hyvin toisen näköinen kuin tänä päivänä. Esimerkiksi tupakointi oli yleistä toimistoissa ympäri maailmaa ja se tuntuukin oudolta nykyisin. Kukaan ei varmasti voisi kuvitella, että lounaan jälkeen mentäisiin toimiston kahvihuoneeseen polttelemaan savukkeet.

Sivuston artikkelit

Olemme siis koostaneet tänne sivustolle kattavasti yleistä tietoa töiden tekemisestä, sekä työhyvinvoinnista. Kerromme millaisia apuvälineitä toimistotyötä varten oikein on. Jos teet itse toimistotöitä, niin annamme hyviä vinkkejä siihen, miten säilyttää hyvä työergonomia. Toimiston tuolilla ja pöydällä on varsin suuri merkitys ergonomian kannalta, jos teet päivän töitä tietokoneella. Jos olet samassa asennossa koko päivän, niin saat varmasti hartia- tai selkäkipuja melko piankin. Jos taas voit säätää pöytää tai työtuoli on joustava, niin voit muuttaa asentoasi päivän aikana, eikä selkä ja hartiat ole koko päivää samassa asennossa.

Toimistotöihin on tarjolla myös muita apuvälineitä, millä pystyy vaikuttamaan työergonomiaan. Kerromme näistä myös hieman tarkemmin artikkeleissamme, joten ota parhaat vinkit haltuun. Kerromme artikkeleissa myös hieman tarkemmin siitä, miten eläkkeelle yleensä siirrytään. Moni ei tiedä että eri ammateissa saattaa olla eri eläkeikä. Eläkkeelle ei myöskään ole pakko siirtyä, mikäli töitä riittää ja olet fyysisesti ja henkisesti vielä työkunnossa. Esimerkiksi monissa fyysisissä ammateissa eläkeikä on varsin matala, esimerkiksi palomiehen töissä. Samoin taas jos tekee vaikkapa ajatustyötä tai tietotyötä, niin silloin voi siirtyä eläkkeelle paljon myöhemmin, kunhan vain muuten on kunnossa.

Jos siis olet kiinnostunut työelämästä ja siihen liittyvistä asioista sekä työhyvintoinnista niin kannattaa ehdottomasti lukea sivustomme artikkelit läpi. Sinulla voi olla itselläsi jo pitkäkin työura takana, tai sitten saatat olla vasta työelämään siirtymässä oleva opiskelija. Tarjoamme jokaiselle jotakin ja saat näistä artikkeleista ihan varmasti hyvää tietoa, olipa tilanteesi sitten mikä tahansa. Hyppää siis mukaan!